Vyučovanie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blíži sa Valentín

Sviatok svätého Valentína sa u nás oslavuje 14. februára. Za posledných niekoľko rokov sa udomácnil aj na Slovensku, hoci stále má veľa odporcov, ktorí tvrdia, že je to len komerčná záležitosť a spôsob ako vytiahnuť od ľudí nejaké to euro.
Jedna legenda hovorí, že Valentín bol kňaz, ktorý aj napriek zákazu cisára sobášil mladých milujúcich sa ľudí. Podľa cisára boli lepšími vojakmi slobodní páni, pretože nemali záväzky a mohli sa lepšie sústrediť na svoju úlohu vo vojsku. Preto cisár zakázal manželstvo. Keď  zistil, že Valentín porušuje jeho zákaz, dal ho popraviť. Kňaz Valentín bol neskôr vyhlásený za svätého.
Dnes na sviatok sv. Valentína sa ľudia obdarúvajú Valentínkami, rôznymi srdiečkami, aby ukázali svojmu milému/milej, že im na nej/ňom záleží.
Nezabudnime, že malým darčekom môžeme potešiť nielen partnera, ale aj dieťa, rodičov, priateľov, ktorých máme radi. Vlastnoručne vyrobené Valentínky či príjemný spoločne strávený čas, často prevýšia aj ten najdrahší darček kúpený v supermarkete...

 # #album{S} 2767


Valentín | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014